biologieweb.nl
Maakt het schoolvak biologie leuker en makkelijker!

1 VG - Thema 1 - Wat is biologie?
1 VG - Thema 2 - Planten
1 VG - Thema 3 - Organen en cellen
1 VG - Thema 4 - Ordening
1 VG - Thema 5 - Stevigheid en beweging
1 VG - Thema 6 - Waarneming, regeling en gedrag
1 VG - Thema 7 - Bloemen, vruchten, zaden
2 VG - Thema 1 - Verbranding en ademhaling
2 VG - Thema 2 - Voeding en vertering
2 VG - Thema 3 - De bloedsomloop
2 VG - Thema 4 - Voortplanting

1 VG - Project - Bruine bonen
Hulpmiddelen bij het maken van een wetenschappelijk verslag

               • Handleiding: 
Wetenschappelijk verslag schrijven   [J.Out, PDF-bestand]

               • Handleiding: Tabellen maken m.b.v. Microsoft Office Word   [J.Out, PDF-bestand]

               • Handleiding: Grafieken maken m.b.v. Microsoft Office Excel   [J.Out, PDF-bestand]

               • Videoclip: Grafieken maken m.b.v. Microsoft Office Excel
   [Kennemer MAVO, 1¾ min.]

               • Afbeeldingen: Zijaanzicht en bovenaanzicht van bruine bonen in een glas   [aangepast van J.Out, JPG-bestanden]




Informatie over de bonenplant

               • Videoclip: Kiemende boon   [SchoolTV, 2 min.]

       
        • Powerpoint: §1 De levenscyclus van een plant   [B.Bouwman, Biologieweb.nl]

               • Poster: De bouw en werking van planten   [B.Bouwman, PDF-bestand]



Voorbeeldtabellen

Soms ontkiemen maar weinig (in enkele gevallen zelfs geen enkele) van de gebruikte bruine bonen. Een wetenschappelijk verslag maken van een onderzoek waarbij geen van de zaden ontkiemd zijn is niet leuk. Als je docent het goed vindt (dus eerst vragen!) kun je in dat geval gebruik maken van de meetgegevens die je kunt vinden in het PDF-bestand dat opent als je HIER klikt. 
 
Natuurlijk maak je wel je eigen tabellen en grafieken als je gebruik maakt van de cijfers uit dit bestand, en beschrijf je op de juiste plek(ken) in je verslag dat je van deze cijfers gebruik hebt gemaakt. Beschrijf ook wat er is misgegaan met je eigen bonen, en wat je de volgende keer anders zou doen.